Karga yuvasında annesinin "Benim pembe kızım" diyerek sevdiği bir yavru var ancak bu yavru diğer yavru kargalara pek benzemiyor. Pembe yavru ziyarete gelen baykuş, sincap gibi diğer misafirlerin tuhaf bakışlarından ve aralarındaki fısıldaşmalardan sonra kendisine ve kardeşlerine dikkatle baktığında onlardan farklı olduğunu fark ediyor.
Pembe yavru kardeşleri gibi olmak için çok çaba sarf ettikten sonra kendi gibi olmayı kabulleniyor ve kendi olarak da çok güzel şeyler yapabileceğini biliyor.
Kitabımız sayesinde farklılıklar üzerine konuştuk. "Doğuştan bedensel farklılıklarla doğabilirdik ya da yaşanılan bir kaza ya da hastalık bedensel farklılıklara neden olmuş olabilir, bu tür faklılıklarla doğan tanıdıklarımız olabilir ya da herhangi bir yerde (metroda, markette, sinemada) karşılaşabiliriz. Böyle bir durumda o kişileri parmakla göstermemeliyiz, onlara sürekli bakmamalıyız, onların yanında fısır fısır konuşmamalıyız, asansör kullanımlarında öncelikli olduklarını bilmeyenlere öğretmeliyiz, bizden yardım isterlerse yardım edebiliriz onun dışında normal bir şekilde sohbet edebiliriz. Bir diğer farklılık vücudu siyah renkli olabilir, farklı bir dilde konuşuyor olabilir, saç rengi farklı olabilir, farklı giyiniyor olabilir. Hiç biri o kişiye saygı duymamıza, onunla sohbet etmemize engel değil" diyerek diyerek epeyce konuştuk kızımla, özetle kitabımız bize "farklı" ve güzel sohbet konusu oluşturdu.
"Yaramaz Fareler" (http://cocukcahayallerkitaplar.blogspot.com.tr/2016/12/yaramaz-fareler.html) kitabımızın yazarından güzel bir kitap, kitabevinde inceledikten sonra kuzenimiz için hediye aldık, bayram hediyesi:) Bayrama kadar okuyabiliriz diye düşündük, sizlerle de paylaşmak istedim. İyi bayramlar.
Yazan ve Resimleyen:
Helga Bansch
Çeviren: Dürrin Tunç
Yaş grubu: Okul Öncesi
YAPI KREDİ YAYINLARI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder