19 Mart 2016 Cumartesi

İlk Resimli Ansiklopedim – Winnie ve Arkadaşlarıyla – HAYVANLAR





Kuşlar, memeliler, sürüngenler, deniz canlıları, böcekler ve örümcekleri öğrendiğimiz, Zeynep’in iki buçuk üç yaşında beri okuduğumuz, incelediğimiz harika bir kitap. Hayvanların yeni doğduklarındaki görüntülerini, büyüme aşamalarını, nerede yaşadıklarını ve beslenmelerini anlatarak çocukları bilgilendiren bir kitap. Gerçek hayvan fotoğraflarının kullanılmış olması da çok iyi olmuş, karikatürize resimler de eğlenceli oluyor ancak gerçekleri görmek gerekli.





Winnie kitap boyunca hayvanlar dünyasına dönük merakını ve yaptığı keşifleri paylaşıyor.
Tiger hayvanlar hakkında şaşırtıcı bilgiler veriyor.
Piglet çocukların hayvanlar hakkında yeni edindikleri bilgileri resimlerle süslenmiş ‘bak ve bul’ sayfalarında sınamaya çalışıyor.
Ru hayvanlar hakkında Kangu’ya basit sorular yöneltiyor  ve bazı büyüleyici gerçekleri keşfediyor.




Bizim ailemize çok güzel bir de oyun kattı kitabımız. Zeynep ile beş yaşından beri “hayvan tahmin etmece” oyunu oynuyoruz kitabımızla. Kitabı eline alan istediği bir sayfayı açıp hayvan hakkında bilgiler veriyor, Nerede yaşar? Yüzer mi? Uçar mı? Sürünür mü?, Ne yer? Etobur mu? Otobur mu? Hepobur mu? Rengi nasıl? Gibi. Diğer iki kişi (anne-baba) de tahmin etmeye çalışıyor. Hem Zeyno’nun neler öğrendiğini görmüş oluyoruz hem de anlatma yeteneğini görmek mutlu ediyor biziJ Hem de harika vakit geçirmiş oluyoruz aile boyuJ

Bir de fotoğrafta görüldüğü üzere hayvan isimlerinin yanına İngilizcelerini yazdım Zeynep’in yanında sözlükten bakarak. Kızım “sözlük” nedir öğrenmiş oldu. Hayvan bilmece oyunumuzu oynarken İngilizcelerini de araya sıkıştırmış oluyoruz. Aldığım aile danışmanlığı eğitiminde öğrendiğim en önemli bilgiyi de uygulamış oluyorum; en iyi öğrenme “sosyal öğrenme”.



Çeviri: Fuat Bilir
Yaş grubu: Okul öncesi

Doğan Egmont Yayınevi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder