5 Nisan 2016 Salı

Elif Diş Doktoruna Gidiyor



Elif dişlerini fırçalarken fark ettiği kahverengi lekenin çürük olduğunu öğrenir annesinden ve annesiyle beraber diş doktoruna gitmeye karar verirler. Elif kreşteki arkadaşlarına diş doktoruna gideceğini söylediğinde endişelenmesine neden olacak sözler söyler arkadaşları. Korkularını babasıyla olan konuşması hafifletir.

Oyuncak ayısıyla birlikte muayene koltuğunda dişine dolgu yapılır. Dişlerini her yemek sonrası fırçalaması gerektiğini öğrenmiştir.



En sevdiğimiz kitaplardan. Zeynep diş doktorundan korkan çocuklar olduğunu ve bunun o kadar da korkunç bir şey olmadığını öğrendi kitabımızdan. Elbette biraz acıyabilir ama büyümüş çocuklar azıcık acıya katlanabilir :) Arkadaşları ona korkunç bir şeyler anlattığında hemen korkmayıp gelip bize anlatıp, doğrusunu bizden öğrenebileceğini de öğrendi.

Elif kitabın sonunda babasının dişlerini muayene ediyor, Zeyno da aynadan kendi dişlerini :) Bir de bazı arkadaşlarının dişi sallanmaya başladı Zeyno’nun, kızım çok üzgün “anne benim dişim neden sallanmıyor, bak Melis Naz’ın da dişi sallanıyor, bi benimki sallanmıyor” :) Dert oldu kızıma , dişinin sallanıp düşmesi büyüdüğünün göstergesi olacak, ben küçük kaldım diye üzülüyor melek.

                                                                  









Resimdeki duvarda asılı olan "dişi ağrıyan eşek" resmi de favorimiz :) 

                                                                                                    Yazan: Liane Schneider
Eva Wenzel-Bülger
Çeviri: Necdet Neydim
Yaş grubu: 7-12 yaş

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder