21 Temmuz 2016 Perşembe

Doğa Gezginleri


Doğal dünyamızı anlatan küçük bir ansiklopedi. Kuşları, böcekleri, kelebekleri, ağaçları, çiçekleri bize çevremizde görebileceğimiz örnekleri üzerinden anlatıyor. Kitap sürekli gözlem yapmaya yönlendiriyor çocukları. Akşam karanlıkta yürürken sokak lambalarının çevresine bakarak böcek gözlemleyebileceğimiz fikrini ürettik kitabımızı okuduktan sonra. Bir de bozulan el fenerimizi tamir edip kitabımızda önerildiği üzere el fenerimiz ile hava karardığında dışarı çıkıp böcek gözlemi yapmaya karar verdik.



Doğayı gözlemleriz ve dinleriz genelde Zeynep ile beraber,

"Bu kuş sesi nereden geliyor?"

“Burada bir yerde çekirge olmalı?” 

“Aaaa yağmur yağdı hadi çıkalım dışarı solucan, salyangoz inceleyelim”.








Güzel faaliyetler de var kitapta, bizim yapmak istediğimiz ancak bir türlü sıra gelemeyen, ağaç kabuğu deseni çıkarma faaliyeti. Zeynep resim yapmayı çok sevdiği için beğeneceğinden eminim. Yaprak baskısı önerisi var, bizim küçüklüğümüzde yaptığımız benim de en sevdiğim resim faaliyetlerinden. Şimdi Zeyno ile beraber yapıyoruz, yaprak, ip, soğan baskılarını. Yaprak baskısı ile süslediğimiz kağıttan kitap ayracı hediyeler yaptık. Hem eğleniyoruz, hem üretiyoruz, hem de hediye ederek mutlu oluyoruz.



Kitabımızın içinde bir de minik bir oyun var, resimlerde gizlenmiş minik sarı ördeği bulma oyunu:)




Doğa gezginleri kitabımız severek okuyoruz, 
şimdilik okuma-yazma bilmediği için ben okuyorum kızıma, okumayı öğrendiğinde heyecanla okuyacağına emin olduğum bir kitap, tavsiye ederim.











Yazan: Minna Lasey
Resimleyen: Stephen CartWright
Danışmanlar: Katrina Cook, Mandy Hooloway, Bob Press
Natural History Museum
Çeviren: Sevgi Atlıhan
Yaş grubu: Belirtilmemiş ( bence 6 yaş +)

TÜRKİYE İŞ BANKASI

Kültür Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder