19 Ekim 2016 Çarşamba

BÜYÜYÜNCE NE OLSAM?



“Her iş, her meslek önemlidir.”

Otobüste, dolmuşta, yolda yürürken, parkta çevreyi ve insanları gözlemlemeyi severim. Bir inşaat görsem işçi baret takmış mı, iş güvenliği önlemleri alınmış mı bakarım. İnşaatın etrafına güvenlik filesi geçirilmişse mutlu olurum çünkü işçiler açısından kaza anında hayat kurtarıcı bir önlem olduğunu öğrenmiştim. Arabada olduğumuzda Zeynep görsün diye çaba sarf ederim ve konu üzerine konuşuruz. İş güvenliği nedir, inşaat işçileri nasıl çalışır, evleri kimler yapar, duvarları kimler yapar, ışıkları kimler takar… ve tabi ki her çalışanın yaptığının ayrı ayrı ne kadar kıymetli olduğundan konuşuruz.

“Büyüyünce ne olsam?” kitabımızı da kitap fuarında inceleyerek almıştık. Zeynep’in meslekler hakkında fikir sahibi olması için. İyi oldu. Güzel bir kitap. Benim çevreyi gözlemlediğim gibi çocukları gözlem yapmaya yönlendiren bir kitap. Kitabın bu yönünü de ayrıca beğendim.

Servis şoförü, elektrikçi, boyacı, camcı, terzi, doktor, hemşire, diş hekimi, tiyatrocu, savcı, avukat, hakim, kaptan, öğretmen, berber, aşçı, polis, pilot, astronot, maden işçisi, maden mühendisi, bankacı, çiftçi, bahçıvan, veteriner, asker, garson, gazeteci, sinemacı, bilgisayar mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar, yaptıkları işin önemi nedir?

Anlatımı  ve resimleri muhteşem bir kitap.




"Sen büyüdüğünde ne olmak istersin Zeynepciğim?"


"Fosil Bilimciiii".



Yaş grubu: 7-12 yaş
Yazan: Alkan İnal
Resimleyen: 
Zeynep Özatalay
Türkiye iş Bankası
Kültür Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder