23 Mayıs 2016 Pazartesi

Sabretmeye Değer



Olmasını çok istediğimiz şeyleri beklerken heyecandan nasıl sabırsız davrandığımızı, aslında sabrettiğimizde ve istediğimiz şeyin gerçekleşmesini beklerken hoşça vakit geçirdiğimizde zamanın çabuk geçtiğini anlatan güzel bir kitap. Bizim en çok yaşadığımız konudan da örnek verilmiş, bir yere giderken “geldik mi” sorusuJ Biz bu sorudan sıkılmamak için bir harf söyleyip o harf ile başlayan hayvan, isim ya da eşya söylüyoruz, sonrasında da hadi inek gören söylesin (Ödemiş’e giderken görüyoruzJ), kuş gören söylesin, denizi ilk gören söylesin derken varıyoruz gideceğimiz yere.

Kitapta da çocuklara sinemadaymış gibi pencereden dışarıyı seyretmelerinin, ırmakları, ormanları, insanları görmelerinin eğlenceli olabileceğinden bahsedilmiş. Bir başka örnekte annesinin hızlıca kıyafetlerini giydirmesini tercih etmek yerine yavaş da olsa sabırla giyinen ve sonunda kendi başına giyinmenin keyfini yaşayan çocuk anlatılmış. Aslında kitapta çok güzel başka anlatımlar da var ancak ben son bir tane daha paylaşmak isterim. Yaptığı resimi boyaları kurumadan kaldıran çocuğun resmindeki renklerin karışmasıyla “bir iş fazla hızlı yapıldığında sonucun ne olabileceği” anlatılmış çocuklara.

Kitabımız çok sevdiğimiz kuzenlerimiz Atacan ve Babacan’ın, onlarla beraber okuduk ve bize sabretmenin önemine dair harika şeyler öğretti. Biz de Ankara'ya kuzenlerimizin yanına gitmek için çok sabrettik ve sonunda kuzenlerimiz Atacan, Babacan ve Elif ile birlikte çok güzel anılarımız oldu. Şimdi de Avustralya'ya gitmek için sabrediyoruz, kuzenlerimiz Damla, Demre ve Defne'yi görmek üzere...







Yazan: Aleix Cabrera-Vinyet Montaner
Resimleyen: Rosa M. Curto
Çeviri: Onur Dizdar
Yaş grubu: 5 yaş +

TÜBİTAK POPÜLER BİLİM KİTAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder