12 Haziran 2016 Pazar

Kütüphanedeki Aslan



Kütüphaneye gelen aslan ile birlikte kütüphanede nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik. Biz ders ile ilgili araştırmalarımızı kütüphanelerde yapardık ansiklopedilerden. Şimdi internetten güvenilir kaynaklardan erişilebiliyor istenen bilgilere. Okullarda hikaye, roman okuyabileceği kütüphaneler olur da kızım da küçük de olsa kitaplarla dolu bir yerin kokusunu alır diye umut ediyorum.



Kitabımızda o koskocaman, kükreyince her yeri inleten aslan kitap listelerini kokluyor, yelesi ile kitapların tozlarını alıyor, okuma köşesinde sessizce okunan kitabı dinliyor. Kütüphanede yapabileceği işleri yapıyor, herkese yardımcı oluyor. Çok şaşırtıcı yırtıcı bir hayvanın bu kadar uysal ve yardımsever oluşu.

Kuralcı yönetici kaza geçirdiğinde ona yardımcı olan yine aslan, yalnız ona yardım edebilmek için sessiz olma kuralını bozuyor.

“Kuralları çiğnemek için bazen geçerli sebeplerimiz vardır. Kütüphanede bile…”                                     (kitaptan alıntı)

Bu cümleyi Zeynep’e okuduğumda çok hoşuma gitti, kızımın da yaşamında “kurallar böyle” dediğinde birileri sorgulamadan kabullensin istemem. Bulunduğu durumu, kişileri, zamanı sorgulasın, değerlendirsin isterim. Onun için iyi oldu bu cümle. Harika bir kitap.



Yazar: Michelle Knudsen
Resimleyen: Kevin Hawkes
Türkçeleştiren: Ekin Gökovalı
Düzelti: Perçem U. Yıldızbaş
Yaş grubu: 3- 6 yaş

UÇANBALIK, Tudem Yayın Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder