31 Ağustos 2016 Çarşamba

Temel Kavramlarla UZAY Güneş Sistemi ve Evren



Gökyüzü, yıldızlar, ay, gezegenler ilgi alanımızda bu sıralar, konu ile ilgili kitap araştırırken internetten “UZAY” kitabını buldum. Zeynep altı yaşında, bizim yaş grubumuza göre kitabımız büyük aslında ancak şimdilik biz kendimize uyarlayarak eğlenceli vakit geçiriyoruz kitabımızla. 

Gökbilim, Güneş Sistemi, Güneş, Ay, Mekür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürün :), Uranüs, Neptün, Kuyruklu Yıldızlar, Gök Taşları, Takımyıldızlar, Gökadalar, “EVREN”  tanımı, anlatımı biraz detaylı bizim yaş grubumuza göre, ilkokul dördüncü sınıf civarında heyecanla inceleyeceğinden eminim. 

Gelelim bizim uyarlamamıza, Güneş Sistemi’nin resmi var o sayfayı açıyoruz (aşağıdaki fotoğraftaki sayfa), gezegenlerin güneşe olan yakınlığı ve uzaklığı ile ilgili konuşuyoruz.



“Merkür’e tatile gidelim, orası küçükmüş bak kafa dinleriz, sakin olur” diyorum,

“Olmaz anne güneşe çok yakın, yanarız” diyor.

“Mars’a gidelim anne, Mars’ta hava vardı, su vardı,(buraya kadar tamam) insanlar vardı!!! (nasıl yani???) ” Blog'dan bahsediyorum Zeyno'ya, büyüdüğünde okursun hatırlasın güzel olur diye, şu an kitap ile ilgili bize katkılarını sordum blog için olduğunu biliyor, "Dur anne dur, yazma, insanlardan emin değilim Mars'ta var mıydı?" diyor:)

“Neptün’e gidelim tatile” diyorum,

“Güneş’e çok uzak, donalım mı?” diyor. Her cümle sonunda gülüyoruz, nasıl olur o? ne yaparız oralarda? diye.

Kitabımızı şimdilik sadece bu muhabbet için okuyoruz, güzel de oluyor, gezegenlerin güneşe uzaklığı nedir, gezegenler nasıllar, gitmek istesek nasıl gidebiliriz, bize ne kadar da uzaklarmış, eğlenerek öğreniyoruz. Biz sevdik kitabımızı.


Kitabın Özgün Adı: 
Illustrated Dictionary: Space
Tasarım: Nicholas Harris, Sarah Hartley,
Katie Sexton, Ruth Symons, 
Erica Williams
Metin: Ruth Symons
İllüstrasyonlar: Sebastian Quigley, 
Gary Hincks
Danışman: David Hawksett, 
(gökbilimci, yazar, yayıncı)
Çeviren: Sinan Can Göksel
Yaş grubu: Belirtilmemiş ( Bence 8 yaş +)

1001 ÇİÇEK YAYINEVİ  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder