27 Eylül 2016 Salı

ÇIKARTMALI KİTAPLAR


Çıkartmalara üç yaşında ilgi duymaya başladık, Zeynep minik parmakları ile çıkartmayı çıkarmak için epey uğraşırdı. Önceleri Meraklı Minik dergisinden çıkan çıkartmalarla başladık, daha sonra İş Bankası Yayınları’nın çıkartmalı kitap serisini keşfettik.

Özellikle uzun yolculuklarda oldukça eğlenceli vakit geçirmesini sağladı kızımın. Hem sayfadaki resimleri çıkartmaları yapıştırarak kendisi oluşturuyor hem de kısa hikayeleri okuduğumuzda zaman zaman yeni şeyler öğreniyor.


“Çıkartmalı Kıyafetleriyle Heyecanlı Sporlar”

Serbest tırmanış, uçurtma sörfü, buz tırmanışı, kum sörfü, kanatlı elbise ile atlama sporu, rafting, çamur bisikleti, heliski sporlarını tanıtan harika bir kitap. Ben de daha önce hiç duymadığım sporları öğrendim kitabımızdan. Sporculara çıkartmalı kıyafetleri Zeynep yapıştırarak giydirdi.

Bizim çocukluğumuzda gazetelerin verdiği kağıt bebek ve kıyafetleri geldi aklıma. Biz de evde kartondan bebek çizip kesip, kağıt elbise, çorap, etek yapıp giydirmeyi çok severdik.


Yaş grubu: 5-12 yaş
Yazan: Lisa Jane Gillespie
Resimleyen: Emi Ordas
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları



Çıkartmalarla Dinozorlar Çağı”

Dinozorlar özellikle beş yaş civarında ciddi ilgi alanımıza girdiler. Hikayelerimizin, sohbetlerimizin, hayallerimizin, meraklarımızın baş kahramanı oldular. T-rex tabiki hemen hemen tüm çocukların en sevdiği dinozor olduğu gibi Zeyno’nun da favorisi. Ben Triceratops’u çok seviyorum, bana çok komik geliyor. Öyle kocaman gövdede kuş gagası olmuş mu hiç” diyerek seviyorum Triceratops’u.

Kitabımızda dev boyutlu otçul dinozorlar, ördek gagalı dinozorlar, denizler altında yaşayan uzun boyunlu- büyük yüzgeçli plesiosaurlar, T-rex, kemikli sırtlar, dinozorlarla aynı dönemde yaşayan uçabilen sürüngen olan pterosaurlar, triceratops ve dinozorların neden yok olduğu anlatılmış. 

Çıkartmaları yapıştırma faaliyeti sırasında dikkat gerektiren istekler var kitapta, “Çıkartmaları kullanarak aç dinozorları ot ya da yaprak yiyebilecekleri yerlere yapıştırabilir misin?” gibi. Zeynep henüz okumayı bilmediği için yazıları ben okuyorum kızıma. Eğlenceli, öğretici, güzel bir kitap.



Yaş grubu: 5-12 yaş
Yazan: Fiona Watt
Resimleyen: Paul Nicholls
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları



“KENT Bir resim Yap Çıkartma Kitabı”

Dinozorlar ve sporlar çıkartmalı kitaplarına göre daha küçük yaşlara hitap ediyor bence. Çıkartmalar ile kalabalık bir cadde, kent meydanı, park, kent pazarı, inşaat alanı ve kent haritası oluşturuluyor. Görselleri oldukça eğlenceli bir kitap.



Yaş grubu: 3-6 yaş
Yazan: Felicty Brooks ve Hannah Wood
Resimleyen: Tiago Americo
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları



“Çıkartmalı Tatil Kitabım”

Uçurtmalı, karıncalı, tırtıllı, kelebekli, arılı, maymunlu, fareli ve ağaçlı çıkartmaların olduğu rengarenk bir kitap. 

Sıcak bir yaz gününde parkta piknik yapan ayı ailesi, nehirde sakin bir öğleden sonra balık tutan balıkçılar, ılık yaz günlerinin keyfini çıkaran çiçekler ve hazine bulmak için denize açılmış bir korsan gemisi de var kitabımızda. Cıvıl cıvıl, neşeli bir kitap.



Yaş grubu: 5-12 yaş
Yazan: Fiona Watt
Resimleyen: Stelle Baggot

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder