11 Kasım 2016 Cuma

Dünya Çocuk Kitapları Haftası



Zeynep bir yaşındayken Diyarbakır'da ofis caddesinde iş bankası kitabevine giderdik birlikte. Çocuklar için küçük bir masa ve iki sandalye koymuşlar küçücük dükkanda. Bizim için çok kıymetliydi oraya gitmek, yaklaşık bir saat Zeynep çocuk kitaplarını alır, inceler bir kısmını alırdık bir kısmını yerine bırakırdı. Çocuk kitapları da alt raflara yerleştirilmişti. Metrekare olarak küçük olan kitabevi bizim için kocaman bir dünyaydı.

Şimdi Deniz Çiçek bir yaşında, ablası gibi onu da altı aylıkken kitapla tanıştırmanın meyvesini yiyoruz. Kitapları yırtmadan incelemeyi öğrendiği için Deniz'le de rahat rahat kitabevine gidip keyifli vakit geçirebiliyoruz.

Fotoğraflar Ankara Arkadaş Kitabevin 'den, geçtiğimiz cumartesi günü gitmiştik Ankara ziyaretimizde, teyzemiz ile birlikte, taze taze paylaşmak istedim. Zeynep hemen bir kaç kitap edindi ve incelemeye başladı. Deniz'in de bebek kitapları çok kısa bir zaman ilgisini çekti:) daha çok yerlerde emeklemeyi, kitaplıkların altındaki tünellerde gezmeyi sevdi.

Biz çok keyifli zaman geçirdik, güzel anılarımız oldu...

Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle, çocuklar ile birlikte size en yakın kitabevine gitmenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder