21 Aralık 2016 Çarşamba

YARAMAZ FARELER


Gülsen hanımın evine fareler yerleşir, hem de öyle bir yerleşir ki yatakları, masaları, kitapları, tası tarağı toplayıp gelmişlerdir. Ne var ki Gülsen hanım bu zaruri misafirlerden hiç mi hiç hoşlanmaz. Onlardan kurtulmanın yollarını arar.

Evdeki küçük delikleri iyice tıkar ancak fareler yine masanın üstündeler.

Kilerdeki yiyecekleri iyice saklar ancak acıkan fareler yiyeceklere ulaşmayı başarır.

Fare kapanı hazırlar ve becerikli fareler peynirleri kapana kısılmadan almayı başarırlar.

Evine titreşime duyarlı alarm taktırır bu sefer de sabaha kadar uykusuz kalır.

Baş edemeyeceğine ikna olur ve şehre yerleşmeye karar verir.
Şehir kalabalıktır, fareler yok ancak her taraf beton. Penceresinin önünde bahçesi yok ve kuş sesleri de yok…

Bir gün parkta ekmek kırıntıları ile kuşları beslerken “kışın aç kalıyorlar” diye geçirir içinden, “tıpkı fareler gibi…” 

Gülsen hanım bahçeli evine döner ve evinin dışındaki küçük kulübeye fareler için elmalar, yemek artıkları koymaya başlar. Artık fareler de mutlu Gülsen hanım da.


Resimleri muhteşem bir kitap. Her sayfada farelerin komik halleri var. Kimi sayfada bebek arabasında bebek fare (Deniz Çiçek), örgü ören fare (anne), sırt çantasında tenis raketiyle yürüyen fare (baba), kitap okuyan fare (Zeynep), halay çeken fareler (bizJ).  Çok eğlendik kitabımızı okurken.



Kitabımızın yazarı Helga Bansch (1957, Loben- Avusturya), yirmi beş yıl ilkokul öğretmeni olarak çalışmıştır. 2003 yılından beri yazdığı ve resimlediği kitaplar çocuk edebiyatı dalında pek çok ödül almıştır. Aynı zamanda ressam olan Bansch Viyana'da yaşamaktadır.


Yazan ve resimleyen: Helga Bansch
Çeviren: Dürrin Tunç
Yaş Grubu: Okul Öncesi
YAPI KREDİ YAYINLARI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder