25 Nisan 2017 Salı

BABAM UYUMAK BİLMİYOR


Uyku öncesi “anne-baba bir kitap daha okuyalım, su içeyim, tuvalete gideyim, bir bardak daha su içeyim…” diyerek uyku saatini erteleme gayretinde olan miniklerin kendi hallerinin sevimli yansımasını görebilecekleri eğlenceli bir kitap.

Hikayemiz bir türlü uykuya gitmek istemeyen babanın her gece olduğu gibi yine uykuya gitmek istememesi ile başlıyor. Konu hepimize bir yerlerden tanıdık ancak karakterler yer değiştirmiş gibi…

Minik kahramanımız aslında biz anne-babalara da nazikçe mesaj veriyor. Babasına "nazikce" uyuması gerektiğini anlattığını söylüyor. (Mesaj alındı:)) Ancak baba uyumamak için türlü çabalar sergilemeye başlıyor. Babasını hikaye okumaya ikna ettikten sonra babası minik kahramanımızın dizlerine oturuyor ve hikayeyi dinliyor. Hikaye bittikten sonra “ Bir hikaye daha, lütfen, sadece bir tanecik hikaye daha!” diye ısrar etmeye başlıyor babası. Israra dayanamayan minik kahramanımız bir hikaye daha okuyor babasına ancak babası yeni bir hikaye daha istediğinde “Baba, bir hikaye demiştik, bu günlük bu kadar yeter. Şimdi doğru yatağa!” diyor.

Minik kahramanımız uyumak istemeyen bir babanın yoruculuğundan yakınıyor.


Kitabımızın tamamını paylaşamam elbette, alıp okuduğunuzda size de sürpriz olacak konular bırakmalıyım. Biraz ipucu verebilirim, karanlık korkusunu da mizahi bir anlatımla ele almış.

Biz anne-babaların benzer durumda nasıl konuşup davranacağımıza yönelik bize mesajlar veren, bizim uyumak istemeyen çocuğumuzun penceresinden uyku reddinin ya da uyku geciktirmesinin nedenini değerlendirmemizi sağlayan güzel bir kitap. Ayrıca minik insanlar da uyumamak için kendi sarf ettiği çabayı bir yetişkinde görünce çok gülüyorlar, gerçekten de çok komik görünüyor.

Biz kitabımızı İzmir kitap fuarından aldık, daha önce bir kitabevinde de okuyup beğenmiştik. Güzel bir hediye olur, tavsiye ederim, hem kitabı hem fuarı.



Yazan: Coralie Saudo
Resimleyen: Kris Di Giacomo
Çeviri: Şirin Etik
Yaş grubu: Okul Öncesi
Uçanbalık Yayınevi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder