21 Mayıs 2017 Pazar

Masal Battaniyesi


Karlı dağların derinlerinde yaşayan köy çocuları Masalcı Nine'nin kocaman masal battaniyesine oturup masal dinlemeyi çok severler.


Masalcı Nine ayakkabısındaki deliği fark ettiği bir çocuk için kalın bir çorap örmeye karar verir. Ancak hava koşulları köyden dışarı çıkmak için elverişli değildir. Masalcı Nine'nin deyimiyle " Her sorunun bir cevabı vardır,"
Zeynep ve bizim deyimimizle "Bir yerde sorun varsa çözüm de mutlaka vardır".
Masalcı Nine biraz düşündükten sonra masal battaniyesinden bir miktar yün sökerek kalın çorabı örmeye başlar.

Köyde diğer insanların da eksiklerini fark eden Masalcı Nine masal battaniyesini sökerek, atkı, şapka, bebek battaniyesi, önlük örerek ihtiyacı olanlara kendini belli etmeden sessizce ulaştırır. Hikayede en çok etkilendiğimiz yer de burası, Masalcı Nine iyilik yaparken çok sessizdir, hazırlarken de verirken de kimseye duyurmaz, hissettirmez yaptıklarını.



Köylüler bir araya gelerek muhtardan yardımları yapan kişiyi bulmaları için yardım isterler, muhtar köylüleri bir arada gördüğünde hediye örgülerin Masalcı Nine' nin masal battaniyesine benzediğini hemen fark eder. Köyün her evindeki her battaniyeden birkaç sıra sökülüp rengarenk yünler üzerinde "Yeni Masal Battaniyen İçin" notu yazılarak Masalcı Nine'nin evinin önüne bırakılır.

Sevgi, ilgi, içtenlik dolu müthiş bir dayanışma öyküsü. Kesinlikle kitaplığınızda olmasını tavsiye ederim. Tabi hediye etmenizi de...



Yazan: Ferida Wolff - Harriet May Savıtz
Resimleyen: Elena Odriozola
Çeviren: Özgün Dündar Cihangiroğlu
Yaş grubu: 4-6 yaş
ÇOCUK CENNETİ KİTAPLIĞI 
NESİN YAYINEVİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder