20 Haziran 2016 Pazartesi

İçiyle Dışıyla Vücudunuz


Yediklerimize neler olduğu, duyularımızın nasıl çalıştığı ve bebeklerin nasıl oluştuğu anlatılıyor kitabımızda. + 3 yaş yazıyor ancak biz 5,5 yaşındayız ve hala favori kitaplarımızdan. Oldukça kalın bir kitap, Zeynep uykuyu geciktirmek için uyku öncesi seçiyor bu kitabı, hatta okuması uzun sürüp yatış süresini çok uzattığı için “kabus kitap” diyorlar babası ile birlikteJ “bitmek bilmeyen kabus kitap”J




“Yediklerinize neler olur?” bölümünde neden yemek yediğimiz, neler yemeliyiz, yediğimiz lezzetli mi değil mi dilimizle nasıl anlıyoruz, yemeğimizi ağzımıza aldığımızda neler oluyor, midemizin içinde neler oluyor, sindirim nasıl oluyor ve yolculuğun sonunda ne var anlatılıyor. Oldukça eğlenceli resimlerle desteklenmiş. Genelde Zeynep babası ile okuyor bu kitabı, gülme sesleri bize geliyor.

Alttaki resimden anlaşıldığı gibi, örneğin tuvaletin kapısını çizmişler kapağı açınca içeride tuvaletteki çocuk görüntüsü, "biz kapatalım hemen kapıyı biri tuvaletteyken içeri girilmez" diyoruz ve hızlıca okuyup kapakçığı kapatıyoruz. Her sayfada var bu kapakçıklar ve arkadaki resi daha detaylı neler olduğuna dair. Bir de her bölüm sonunda okumayı bilen çocuklara yönelik sorular ve puanlandırma var. Doğru cevap sayısına göre de yorumlar var; 0-2 doğru cevap: Konu hakkında pek bir bilginiz yok . Kitabı okuduğunuza emin misiniz? gibi eğlenceli yorumlar.




“Duyularınız nasıl çalışır?” bölümünde nasıl görür, duyar, koku alır, tat alırız anlatılıyor.



 “Bebekler nasıl olur?” bölümünde de bir bebeğin oluşumu, anne karnındaki yaşamı ve yeni doğmuş bebek anlatılıyor.




Harika bir kitap, yemek yemeye teşvik eden, tuvalet eğitimi konusunda faydalı olan, “bebek nasıl olur” sorusuna da eğlenceli resimlerle yanıt verilebilen “ kabus kitabımızJ”.

Zeyno’nun kitabımızdan öğrendiği, kitap ile ilgili yazmamı istedikleri:

“ Bu babamın kabus kitabı.”

“Ben bu kitaptan çoook şey öğrendim.”

“Yiyecekleri yıkamadan yememeliyiz, bazı yiyecekleri de pişirmeden yememeliyiz.”

“Çok yemek yersek kusarız.”

“Karnımızın içi guruldar.”





Yazan: Alastair Smith ve Judy Tatchell
Resimleyen: Maria Wheatley
Çeviri: Yasemin Tanbi

TÜBİTAK POPÜLER BİLİM KİTAPLARI

2 yorum: