1 Ağustos 2016 Pazartesi

KIZGIN TİMSAH


Arkadaşlarını korkutan, üzen, onlara kaba davranan timsah bir gün yolunu kaybettiğinde herkesten tek tek onları nasıl üzdüğünü öğrenir. Zamanında onları nasıl incittiğini açıkça söyler maymun, fil ve zebralar. Sonrasında aslanın da önerisi ile hatalarını düzeltmek üzere yola koyulur. Arkadaşlarından yaptığı yanlış davranışlardan dolayı özür diler ve bir daha aynı davranışları yapmamak üzere söz verir. Bundan sonra hep iyi olmaya karar verir.





Hikayemiz böyle, ben tereddüt ettim önceleri “timsah kötü davranıyor, yanlış şeyler de öğretiyor muyum acaba kitabı okurken?” diye, sonra düşündüm ki yavrucuğum hep yanımda olmayacak. Okulda, sosyal hayatında maalesef bu tür karakterlerle karşılaşacak, onlara mesafeli durması gerektiğini, yanlış yapan birine itiraz edebileceğini, yanlış davrandığını cesurca söyleyebileceğini öğrenmiş olduk. Güzel bir kitap.





Yazan: David Simpson
Resimleyen: Serap Ergel
Yaş grubu:Belirtilmemiş (bence 4 yaş +)

Yeşil Dinazor Yayınları

2 yorum:

  1. Her zaman çocuklarımızın yanında olamayacağımız gerçeğiyle hareket etme fikrinize katılıyorum. En yakın zamanda bende çocuklarıma okumalıyım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil