28 Şubat 2017 Salı

Huysuz Uğurböceği


Huysuz uğurböceği sevecen uğurböceğine sataşıyor önce. Sevecen uğurböceği çok nazik, huysuz uğurböceği onun yanından ayrılıp başka yerlere uçmaya başlıyor. Neredeyse gördüğü tüm hayvanlara sataşıyor.

Saat altıda bir yabanarısına, günün her saatinde türlü türlü hayvanlara sataşıyor. Paylaşmayı bilmeyen, her an kavga etmeye hazır, herkesten kendini büyük gören tavırlar sergiliyor.

Saat beş olduğunda bir balinaya sataşıyor, “kavga etmek ister misin?” diye soruyor balinaya. Balina yanıt vermiyor ancak huysuz uğurböceği “ay, zaten sen yeterince büyük değilsin” diyerek hızla uzaklaşmaya başlıyor. Saat altıya çeyrek kala huysuz uğurböceği “yeterince büyük değilsin” dediği balinanın kuyruğuna yeni ulaşıyor. Balinanın 
kuyruğundan kocaman bir şaplak yediğinde huysuz uğurböceği karaya savruluyor ve çok şanslı ki sevecen uğurböceği onu tüm kabalığına rağmen sıcak karşılıyor. Yaşadıklarından doğruyu öğrenmiş olmalı huysuz uğurböceği, kaba ve kavgacı davranmayı bırakıp sevecen uğurböceğine teşekkür ediyor.

Kitabımızdan neler öğrendik? 

Yaşamımızda her yerde tıpkı burada olduğu gibi huysuz, kaba, kavgacı insanlarla karşılaşabiliriz. Ancak kimsenin kaba davranışına aynı kabalıkla yanıt vermemeliyiz.

“Peki o zaman balina neden kuyruğuyla vurdu anne?”

"Çünkü balina konuşamıyor anneciğim, biz insanlar problemlerimizi konuşarak çözmeliyiz…"

Kitabımız aynı zamanda çocuklara saat okumayı da öğretiyor. Harika resimlerin olduğu sayfalarda zamanı gösteren saat görselleri var. Çocuklar ezberlemeden eğlenerek saati okumayı öğrenebilirler.

Çok sevdiğim bir arkadaşımın hediyesi olan “Huysuz Uğurböceği” kitabımızı elime aldığımda resimleme yöntemi, kitaptaki farklılık tanıdık geldi, baktım yazar ismi de tanıdık geldi, Eric Carle, daha önce paylaşmıştım bir kitabını  “Aç Tırtıl”.

http://cocukcahayallerkitaplar.blogspot.com.tr/2016/08/ac-trtl.html

 
Yazan ve Resimleyen: Eric Carle
Türkçesi: Nil Gün
Yaş grubu: 4 +

Kuraldışı Çocuk Yayınevi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder